Tutustu talon kiehtovaan historiaan

Piparkakkutalon ravintolatoiminta on alkanut jo vuonna 1987, mikä on kunnioitettavan pitkä historia ravintolalle nykypäivänä. Oli onni, että tämä jugendtyylinen vanha kauppiaskoti saatiin pelastettua ja se on säilynyt jälkipolville ihailtavaksi. Rakennus oli 1970-luvun lopussa purku-uhan alla, mutta onneksi suojelupäätös saatiin v. 1985. Vuonna 1987 joulukuussa rakennukseen avattiin mittavan remontin jälkeen Ravintola Piparkakkutalo.

Kauppias Anders G. Skogster rakennutti talon alun perin perheelleen kodiksi v. 1906. Rakennuksen on suunnitellut tunnettu, suomalainen arkkitehti Selim A. Lindqvist. Talon nimeksi vakiintui vuosien varrella hämeenlinnalaisten suussa ”Piparkakkutalo”. Aikaisemmin 1800-luvun puolessa välissä sijaitsi samalla paikalla kuuluisan suomalaisen taiteilijan, Albert Edelfeltin, lapsuudenkoti, joka oli silloisen pienen Hämeenlinnan kulttuuri- ja seuraelämän keskus. Ennen ravintolatoiminnan aloittamista Piparkakkutalo toimi Art Piparkakkutalo
-näyttämönä vuosina 1981-1986. Taideperintöä jatketaan edelleen ravintolassa siten, että ravintolan seinillä on esillä noin kerran vuodessa vaihtuva taidenäyttely.

 

Keittiön sydän sykkii suomalaisista ja maakunnan lähiraaka-aineista

Kunnia-asiamme on hyvä ja maistuva ruoka, joka on valmistettu tuoreista ja laadukkaista raaka-aineista. Käytämme aina saatavuuden mukaan suomalaisia ja paikallisten toimittajien raaka-aineita. Ruokalistamme elää vahvasti sesongin tuotteissa ja se vaihtuukin viisi kertaa vuodessa. Näin asiakkaamme voivat aina nauttia tuoreista raaka-aineista ja sesongin mukaisista, vaihtuvista annoksista. Perinteiset Piparkakkutalon klassikot, kuten Toast Skagen, karitsan potka, talon pippuripihvi ja oma piparkakkujäätelömme löytyvät à la carte -listaltamme.

Vuonna 2020 teimme suuren keittiöremontin, jonka aikana remontoimme myös muita ravintolan tiloja. Keittiön laitteistoa uusittiin, mm. Josper -puuhiiliuunilla, jolla voimme jatkossa tuottaa uudenlaisia makuelämyksiä, sekä laitteella, jolla voimme itse valmistaa mm. jäätelöä ja sorbetteja.

Suurella liitutaululla on aina esillä Josper -puuhiiliuunissa valmistettuja, keittiömestarimme suunnittelemia päivän annoksia

Piparkakkutalo vanha kuva
Piparkakkutalo keittiömestari Elias Heinonen